maandag 7 januari 2013

52 weekenden: #1 ovenpannetje zalm crumble

6 januari, een zonnige zondag, perfect om dan af te sluiten met een lekkere maaltijd.

Vandaag staat op het menu:
Een ovenpannetje met een zalmcrumble

Ingrediënten (2 personen)
2x zalm (ongeveer 125 gr per stuk)
250 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
75 gr boter op kamertemperatuur
25 gr bloem
1/2 tl kerriepoeder
1/2 tl dragon

Verwarm de oven voor op 200 graden
Bestrooi de zalm met zout en peper
Verdeel de zalm en tomaatjes over de ingevette pannetjes
Maak een deeg van de bloem, boter, kerrie en dragon. Maak hiervan grove kruimels.
Strooi dit over de pannetjes
Bak dit 25 minuten in de oven.
Serveer met stokbrood en een frisse salade.

Liever geen deeg? Met prei en geraspte kaas kan ook!




Bon appetite!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten